Частен професионален колеж по туризъм "Алеко Константинов" - София, Шумен

Описание:

Като частна неправителствена организация Ние, първи учредихме национална структура от обучаващи институции, като създадохме в национален мащаб условия и възможност на учещите /ученици, колежани, възрастни учащи/ за достъп до ученето през целият живот, и участие във всички степени на професионална квалификация. В съответствие с основният стратегически документ за развитие на Европейския съюз – Лисабонската стратегия за растеж, образование, обучение и заетост, всеки желаещ да получи знания и професионална квалификация, чрез Нас може да измине, всички стъпала на професионалното обучение и квалификация. Ние създадохме приемственост и мобилност на получените знания и положените изпити за продължаване на образованието - от професионална квалификация IV-та степен /професионален колеж/, до образователно-квалификационна степен - “Професионален бакалавър”,“Бакалавър” или до най-високата “Магистър”. Наши партньори са български и чужди висши училища, в областта на туризма. Всички успешно завършили професионалната си квалификация, независимо в каква квалификационна или образователна степен, могат да се реализират веднага в професионалното си направление, чрез нашите партньори – туристически фирми, хотелиери, ресторантьори. Ние предлагаме на всички желаещи да се обучават при Нас - информиране, консултиране и ориентиране на ученици, студенти, заети, безработни, хора в напреднала възраст, с цел за подпомагането им през различните етапи в живота им – при избора им на образование и професия, при прехода им от училище към пазара на труда, при избора на продължаващо обучение в по-висока образователно-квалификационна степен, на кариерно развитие, на смяна на професията и други.

брой посещения: 11804 от 16.05.2009

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!