Частен професионален колеж “Васил Левски”, Бургас

Описание:

На 12.06.1997 г. Министерство на образованието и науката издаде разрешение на Частно професионално бизнесучилище “Васил Левски”, с основател и директор Юлия Тончева, да открие учебната 1997/98 г. Тогава приемът на ученици беше по специалностите Организация и управление в туризма, Стопански мениджмънт, Бизнес-администрация и Счетоводна отчетност. Междувременно нашият екип отчете нарастващия интерес от страна на специфична целева група за придобиване на професионална квалификация. За да отговорим на търсенето, ние разработихме специализирани учебни програми и учебни планове, а училището ни прерасна в колеж. На 23.07.2004 г. Министерство на образованието и науката издаде разрешение на Частен професионален колеж “Васил Левски” да открие специалностите Организация и управление на хотел, на 15.05.2008 със заповед РД 09-53 на МОН получи държавна акредитация за специалност Предприемачество и мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството. На територията на Бургаския регион единствено колеж “Васил Левски” откри и нова специалност Предприемачество и мениджмънт, лицензирана със заповед РД 14-113 / 21.07 2010 г.на МОМН. Очертаха се добри перспективи благодарение на постоянната и прагматична координация с работодатели в различните браншове. Колежът ни участва в авторитетни европейски програми. Нашите амбиции станаха по-високи предвид процесите в настоящия момент: приобщаване на българската система за професионално образование към стандартите на ЕС, покриване на критериите за международно признаване на професионалната квалификация и по-пълното съответствие на професионалната подготовка на пазара на труда. След две годишно обучение и успешно полагане на държавният изпит се дава възможност на младите и амбициозни хора да продължат обучението си в Нов Български Университет, където колежаните от ЧПК „В.Левски” постъпват в 5-ти семестър (3-та година) на бакалавърска степен по всички специалности. ЧПК “В.Левски” е член на: * Българската асоциация на частните училища (БАЧУ) и * Български съюз частни предприемачи “Възраждане” (БСЧП)

брой посещения: 9113 от 16.05.2009

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!