Българо-германски аграрен колеж

Описание:

Българо-германският аграрен колеж е единствен по рода си в България. Създаден е на база на разкрития през 1992 г. Колеж за фермери към Тракийския университет, Стара Загора. Българо-германския аграрен колеж и специалността “Фермерство” са акредитирани с решение на Акредитационния съвет на НАОА към МС от 19.11.98 г. С постановление на МС № 182/11.09.2000 г. БГАК е официално разкрит и е легитимен. Колежът е член на Европейската Асоциация на аграрните колежи. Поддържа тесни връзки и контакти с над 40 сродни учебни заведения в Европа, Азия и Америка. Обучението в Колежа е предназначено за собственици, наследници или арендатори на земя, както и за ръководители на частни селскостопански предприятия и различните форми на сдружения в селското стопанство. Учебните програми са създадени на база на най-добрите световни образци. В преподаването освен над 60 преподаватели - професори, доценти и асистенти от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултети на ТрУ, участват преподаватели и лектори от ФРГ и други страни. През учебната 2001/2002 год. в колежа се обучават общо 350 студенти. Учебният план съдържа дисциплини в следните основни направления: икономика и управление на селското стопанство, механизация, животновъдство и растениевъдство. Според желанието може да се специализира във всички направления, предлагани в Аграрния факултет - селекция и репродукция, технологии на месо и месни продукти, технологии на мляко и млечни продукти, тропично и субтропично животновъдство, аквакултура, специални отрасли, домашни животни и др. Формите на обучението са две - редовна, с продължителност 6 учебни семестъра и задочна, с продължителност 7 учебни семестъра. През последния семестър се провежда практическо обучение, което за студентите - редовно обучение протича в Германия. Завършилите получават диплома за висше образование по образователно-квалификационна степен “специалист по фермерство”. Това им дава право да организират, управляват и консултират селскостопанско предприятие (ферма) от производствен или преработвателен тип.

брой посещения: 23701 от 09.04.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!