Висше училище Земеделски колеж

Описание:

През учебната 2010-2011 г. ще започне своето следване 19-тият пореден випуск. Нашето висше училище получи акредитация от НАОА, както за институцията, така и за всички специалности за максималния предвиден в закона период. Бяхме сертифицирани от международната организация „MOODY International” относно системата за управление на качеството по ISO 9001:2008. Сертификацията включва висшето училище, филиалите и формите на обучение, включително дистанционна. Висшето училище „Земеделски колеж” съществува и се развива вече почти две десетилетия, предлагайки европейски комфорт за обучение на студентите и осигурявайки им учебно-производствени стажове в чужбина. Бакалавърските дипломи, които издаваме са признати в страните членки на Европейския съюз, в Швейцария, Турция, Исландия, Норвегия, Хърватия. През 2008 г. получихме права за студентска и преподавателска мобилност по разширена европейска харта „Еразъм” на Европейския съюз. Академичният състав се увеличава и обновява всяка година. Над 270 студенти получават стипендии. Поддържаме ефективна връзка с потребителите на кадри. По този начин оптимизираме нашата дейност и подпомагаме професионалната реализация на абсолвентите. Няма регистрирани безработни наши възпитаници. Въз основа на споразумение с 11 български университета гарантираме възможността за продължаване на обучението директно в магистърска степен. Уважаеми бъдещи колеги, В резултат на глобалните проблеми в климата все повече нараства значението на агробизнеса в перспективите за бъдещото развитие на човечеството. Освен за разрешаване на проблемите по изхранването на населението, експертите все по-настоятелно се обръщат към земята като ресурс за добиване на енергия. Значителни площи вече се използват за производство на биогаз и за разполагане на вятърни и слънчеви генератори. Това са нови предизвикателства към науката, образованието и реалния сектор в агробизнеса. Вместо реклама, ние препоръчваме кандидат-студентите да се обръщат за информация към вече приетите студенти. Нека студентите да говорят сами за своето висше училище! Пожелавам успех на всички, които са вложили мотивация, трудолюбие и упоритост в подготовката!

брой посещения: 30820 от 09.04.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


Новини от Поглед Инфо

  Euronews: Белоруската бегачка се страхува за безопасността си, но се надява да продължи кариерата си

  „Вурстчета и 25 евро са слаба мотивация“: експерт разказва как да се привлекат немците за ваксинация

  Русия: Въздушно-десантните войски получиха нови бронирани машини "Тайфун-ВДВ", които са без аналог

  SRF: Учените се притесняват от масовото топене на арктически лед

  Global Times: Китай и Русия провеждат учения за борба с хаоса, който САЩ оставят след себе си

  Der Spiegel: В Германия съдят семейна двойка за шпионаж в полза на Китай

  Главред: Украинците ще продължат да напускат страната в търсене на по -добър живот

  FAZ за огнището на коронавируса в Пекин: "превъзходството на китайската система" заплашва да се превърне в позор

  Svenska Dagbladet: Европа в новата миграционна криза може да се надява само на собствените си сили

  CNN: Бъдещият ирански президент обещава да се избави от санкциите - но не на всяка ценаЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!